KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 25-11-2022 14:45   Güncelleme : 25-11-2022 14:45

Buğday Tanesi filminin geliri ile engelsiz yaşam merkezi kurulacak

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın üstlendiği, başrolünde Kutsi’nin yer aldığı film, Milletvekili Serkan Bayram’ın gerçek yaşam hikâyesini konu alıyor. Türkiye’deki milyonlarca engellinin sesi olacak Buğday Tanesi filminin geliri yine engelliler için kullanılacak. Gişe geliri ile İstanbul’a bir engelsiz yaşam merkezi daha kurulacak.

Buğday Tanesi filminin geliri ile engelsiz yaşam merkezi kurulacak

Zorlukları aşma ve engelli bireylerin sesi olma mücadelesini beyaz perdeye taşıyan "Buğday Tanesi", Milletvekili Serkan Bayram'ın danışmanlığı ve yönlendirmesiyle Volkan Kapkın tarafından kaleme alındı. Filmin yönetmenliğini ise Doğan Ümit Karaca üstlendi. Yapımı Pro-In Production tarafından gerçekleştirilen filminde ünlü sanatçı ve oyuncu Kutsi, Erkan Bektaş, Yeliz Akkaya ve Deniz Arna rol alıyor. Filmin müzikleri ise Yıldıray Gürgen imzasını taşıyor. Çekimleri İstanbul'da ve Ankara'da gerçekleşen film, 2 Aralık tarihinde vizyona girerek, ilk dağıtım planlamasına göre Türkiye genelinde 400 salonda, dünya genelinde ise 6 ülkede izleyici ile buluşacak. Filmin Galası ise ertesi gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirilecek. Filmden elde edilen gelir ile İstanbul'da bir Engelli Yaşam Merkezi kurulacak.

GERÇEK BİR MÜCADELE ÖYKÜSÜ

Yaşadığı haksızlıklara ve ötekileştirilmeye karşın büyük bir cesaretle mücadele veren Serkan Bayram, bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin Milletvekili, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun üyeliğini yapmış başarılı bir avukat, örnek bir eş ve aile babası. Film, Serkan Bayram'ın kendi mücadelesinin yanında engelli bireylerin hayatlarına da dikkat çekerek çok sayıda kahramanın başarısını sinema perdesine aktarmasıyla da ilham verici bir başarı hikâyesi olarak öne çıkıyor.

SERKAN BAYRAM: BİR ENGELLİ KARDEŞİMİZ DAHİ, HAYATA TUTUNMA AZMİNİ GÖSTERİRSE AMACIMIZA ULAŞMIŞ OLACAĞIZ

"Bu film ile yaşadıklarımdan yola çıkarak topluma rol model olmayı amaçladık. Ayrıca içeriğinde Cumhurbaşkanımızın yaklaşık yirmi sene boyunca engellilerle yakından ilgilenerek gerçekleştirdiği sessiz devrimi de aktardık" diyen Serkan Bayram, Türkiye'de engelli sayısının on milyona yakın olduğunu, aileleriyle birlikte doğrudan etkilenen insan sayısının kırk milyonu bulduğunu belirterek şunları kaydetti: "Bu film Türk siyasi tarihinde, Türk sinema tarihinde de bir ilke imza atacak. En az on milyon gişe geliri elde edeceğimize inanıyorum. İnsan odaklı bu film, dört duvar arasında kalacakken, hayata tutunmuş, mücadele vermiş Serkan gibilerin, topluma nasıl faydalı olunabileceğini gösteren bir umut filmi. Bu film sayesinde bir engelli kardeşimiz dahi, hayata tutunma azmini gösterirse film amacına ulaşmış olacak."

MİLYONLARIN SESİ OLACAK BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

2 Aralık'ta gösterime girecek olan ve bir sosyal sorumluluk projesi özelliği de taşıyan "Buğday Tanesi" filminin gişe geliriyle İstanbul'da Engelsiz Yaşam Kültür Merkezi yapılacağını belirten Serkan Bayram herkesi filmi izlemeye davet etti. Bayram, izleyicilerin alacakları biletler ile oluşturulacak Engelsiz Yaşam Merkezi'ne bir tuğla koyacaklarına inandığını belirtti.

AdminAdmin