YEREL
Giriş Tarihi : 25-03-2023 09:37   Güncelleme : 25-03-2023 09:37

Beykoz Belediyesi Hatay Kırıkhan ve Malatya Akçadağ’da “Gönül Sofraları” kuruyor

Ramazan’ın Ayı’nın ilk iftar sevinci Beykoz, Hatay Kırıkhan ve Malatya Akçadağ’da Gönül Sofraları’yla yaşandı. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ilk iftarı Kırıkhan Çadır Kent sakinleriyle yaparken, sahil etkinlik alanındaki “Ramazan Sofrasın”na kardeşlik ve komşuluk manzaraları yansıdı.

Beykoz Belediyesi Hatay Kırıkhan ve Malatya Akçadağ’da “Gönül Sofraları” kuruyor

Beykoz Belediyesi, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliklerini toplumun tüm kesimleriyle paylaşmak  üzere ilçenin yanı sıra kardeş şehirler Hatay Kırıkhan ve Malatya Akçadağ’da “Gönül Sofraları” kuruyor, her akşam toplam 4 bin 500 kişi aynı sofra etrafında kenetleniyor.

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Ramazan Ayı’nın ilk sahur ve iftarını Kırıkhan Çadır Kent’te yaptı. TBMM Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katıldığı iftarda çadırları ziyaret eden Başkan Aydın, kardeş şehir sakinlerine hayırlı bir Ramazan Ayı diledi.

Başkan Murat Aydın iftar öncesi Kırıkhan Koordinatör Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve AK Parti Hatay Milletvekili  Hüseyin Yayman’a başta Ramazan olmak üzere kente verdikleri aşevi ve temizlik hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Başkan Murat Aydın: “Beykoz’un Artık 50 Mahallesi Oldu”

Beykoz ve kardeş şehirlerde birlik ve beraberlik içinde güzel bir Ramazan Ayı için tüm hazırlıklarını  yaptıklarını söylen Başkan Murat Aydın: “Beykoz’un 45 mahallesi vardı, Kırıkhan’ın da 16 mahallesi vardı, 5’ini biz aldık ve artık 50 mahallemiz oldu. Burada depremin izlerini silmek, kardeşlerimizle hep birlikte güzel bir Ramazan Ayı geçirmek üzere Beykoz’un imkânlarını paylaşıyoruz, birlikte ilk iftarın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu Ramazan tüm enerjimizle Kırıkhan’da, Malatya Akçadağ’da yüzleri güldürmek için çalışacağız.” dedi.

Akşam ezanının okunmasıyla Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Başkan Murat Aydın ve yaklaşık 2 bin Kırıkhanlıyla ilk iftar sevinci ve bereketi paylaşıldı.

Hataylı çocuklar için ise iftar sonrasında Hacivat-Karagöz, jonglör ve palyaço gösterileri sergilendi. Kendileri için hazırlanan oyunlarla eğlenceli vakit geçiren çocuklar, Ramazan Dede’den öğretici masallar dinledi.

Beykoz Sahilinde Her Akşam Bin Kişilik İftar

Beykoz sahili etkinlik alanında kurulan “Ramazan Sofrası”nda buluşan bin ilçe sakini ise aynı sofranın yanı sıra kardeşlik ve komşuluğun sıcaklığını paylaştı.

Akşam ezanı öncesinde masalardaki yerleri alan ilçe sakinlerine ilk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti, ney ve musıkı dinletisi sunuldu.

Ardından ilçe müftülüğünde görevli vaizlerin yaptırdığı duaya hep birlikte iştirak edilerek ilk oruç  açıldı.  

Kavacık’ta Renkli Çocuk Eğlenceleri

Beykoz Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapacak Kavacık Yaşam Merkezi’nde ise çocuklar için Hacivat Karagöz, İbiş ve illüzyon gösterileriyle eğlenceli oyunlar sergilendi.  

Ayrıca Büyük Çamlıca Camii İmam hatipleri tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler sunuldu.

 

AdminAdmin