KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 28-11-2022 16:54   Güncelleme : 28-11-2022 16:54

ARNAVUTKÖY’DE TİYATRO COŞKUSU DEVAM EDİYOR

Arnavutköy Belediyesi tarafından çocuklara özel olarak düzenlenen ücretsiz tiyatro oyunları minikler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

ARNAVUTKÖY’DE TİYATRO COŞKUSU DEVAM EDİYOR

Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Kültür ve Sanat Etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Düzenlenen etkinlikler ile minikler, her hafta tiyatro oyunlarıyla eğlence dolu vakit geçiriyorlar. Farklı tiyatro oyunlarının oynandığı sahnede bu hafta “Rehber Nasreddin Hoca”, “Dersimiz Neşe” ve “Ay Prensesi Siray” isimli çocuk tiyatro oyunları sergilendi. Etkinliklerden dolayı mutlu olduklarını dile getiren çocuklar, anne ve babalarıyla keyifli dakikalar yaşadı.  

Tiyatro oyunlarının yanında düzenlenen; çocuk sineması, sihirbaz gösterileri, akrobat ve kukla gösterileri ile çocukların eğlence dolu bir hafta sonu geçirmesi sağlanıyor. Etkinlikleri merak ve heyecan ile takip eden minikler hem eğlenip hem de öğretici bilgilere sahip oluyorlar.  Arnavutköy Kültür ve Sanat Merkezi, Bolluca ARGEM, Haraççı ARGEM, Hadımköy ARGEM ve AVLU 34 Etkinlik Çukuru’nda gerçekleşen Kültür ve Sanat Etkinlikleri; kasım ve aralık ayı süresince devam edecek. 

Okul ve ailenin önemini anlatan “Dersimiz Neşe” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar, eğlenirken aynı zamanda öğreniyor. Öğretmenini ve ailesini dinlemenin önemini zamanla anlayan neşe, hem gerekli dersini almış hem de ona verilen okul derslerinin de zamanında yapılması gerektiğini kavramıştır. 

Rehber Nasreddin Hoca

Nasreddin Hoca, kültürümüzde yabancıların ve misafirlerin ne kadar önemli olduğunu İbiş ve arkadaşlarına, nüktedan ve öğretici tarzıyla anlatır. Bunu yaparken de tüm dünyadan sayısız misafiri kendine çeken İstanbul, Nevşehir, Çanakkale ve Edirne gibi önemli şehirlerimizi ve oralardaki bazı kültürel değerlerimizi tanıtır.  

AdminAdmin